Головну різдвяну ялинку країни, що розташується на Софійській площі, традиційно засвітять 19 грудня, а тематику локації присвятять Різдвяній диво-ночі, повідомляють у КМДА.

Основу ялинку оздоблять у вигляді традиційного українського вертепу з фігурами Ісуса Христа, Матері Божої, святого Йосипа, пастухів, царів, янголів і колядників.

У КМДА планують, що це буде найбільший вертеп у Європі. 

Новорічне дерево, яке буде висотою 31 метр, прикрасять 10 тисяч прикрас і кілометрова гірлянда у вигляді великого купола.

Там облаштують святкові локації: артзону, фудкорти, фотозони, розваги для дітей, майстерню та музей новорічних прикрас, сцену, де проходитимуть виступи та конкурси.

Також на Софійській площі та на Володимирському проїзді до 16 січня працюватиме новорічно-різдвяне ярмаркове містечко, а навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому розташують ковзанку.

У КМДА кажуть, що святкові локації облаштують у Центральному парку культури і відпочинку Києва (Маріїнський парк, естрада Міського саду).


Новорічну ялинку на Софійській площі почали встановлювати. На площу привезли елементи конструкції ялинки й огородили територію парканом.

Головна ялинка країни й новорічне містечко на Софійській площі працюватимуть з 16 грудня 2021 року до 16 січня 2022 року.

Загалом у Києві з 16 грудня буде працювати 14 святкових локацій до новорічних свят 2021–2022 років. Новорічні ялинки встановлять на Софійській і Контрактовій площах, біля Арки дружби народів та в кожному районі Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Анастасія Мосєєва для The Village Україна, КМДА