У бюджет Києва сплатили близько 2,6 мільйона гривень за паркування в місті, повідомляє заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Це на 50% більше, ніж у серпні, на 19% більше, ніж у вересні, й на 15% більше, ніж у жовтні. Більша частина коштів надійшла через застосунок «Київ Цифровий» (2,4 мільйона), водночас на 73% збільшилися оплати через Parking UA.

За словами Усова, 2,4 мільйона з цих коштів сплатили за паркування в центрі Києва.

«Загалом у місті збільшується кількість паркувальних сесій. У листопаді кияни паркувалися майже на 6000 разів більше, ніж у жовтні, що свідчить про стабільне зростання культури паркування в місті», – зауважив Усов.

Зображення: Костянтин Усов

Також Усов наводить дані з щомісячного звіту, згідно з якими в листопаді збільшилася загальна сума штрафів: за місяць їх сплатили на суму 5,7 мільйона гривень. За словами Усова, це на 1,2 мільйона більше, ніж у жовтні.

Найбільша сума за паркування, яку сплатила одна особа, – 7600 гривень, а рекордсмен за кількістю штрафів за листопад отримав 11 постанов на загальну суму 3740 гривень.

Зображення: Костянтин Усов

Загалом за листопад інспектори з паркування винесли 19 406 постанов про правопорушення.


7 жовтня 2021 року Київ представив нову стратегію паркувальної політики міста, зокрема, чиновники пообіцяли встановлювати перехоплювальні паркінги на в’їздах до міста; евакуювати автівки, що порушують правила паркування; облаштовувати обмежувальні напівсфери для унеможливлення паркінгу на тротуарах.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Костянтин Усов