«Укрзалізниця» планує електрифікувати шлях до аеропорту «Бориспіль», щоб запустити на маршрут електрички, повідомляє avianews.com.

Запуск електричок з кількох вагонів має збільшити провізну здатність на лінії Kyiv Boryspil Express.

Зараз фахівці шукають можливості для електрифікації лінії, бо є ймовірність, що такі дії зашкодять роботі обладнання в аеропорту. Саме тому лінію не електрифікували під час запуску Kyiv Boryspil Express у 2018 році.

Поки «Укрзалізниця» не знайде рішення, на маршруті з Києва до Борисполя будуть курсувати рейкові дизельні автобуси PESA 620M. Після відновлення пасажиропотоку влітку 2021 року перевізник збільшив кількість рейсів і пустив у годину пік здвоєні рейкові автобуси. Але ще збільшити кількість місць технічної можливості немає, тому «Укрзалізниця» хоче електрифікувати лінію.

Рейковий автобус Pesa, який курсує із Києва до аеропорту «Бориспіль». Фото: «Укрзалізниця»

Kyiv Boryspil Express – спеціалізований експрес-потяг, який курсує від Центрального залізничного вокзалу в Києві до аеропорту «Бориспіль». Цей маршрут він проїжджає за 35–45 хвилин, роблячи зупинки на «Видубичах» і «Дарниці». Запустили експрес у 2018 році. Ціна проїзду в один бік становить 80 гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі