На Бориспільській трасі, поблизу села Проліски, вирубали частину лісу. Фото вирубаних насаджень оприлюднив депутат Київської обласної ради Володимир Горковенко.

«Саме так виглядає майбутнє летовище «Нової пошти». Його будують для розрекламованої опції – доставка товарів безпілотниками. Площа летовища орієнтовно становить 20 гектарів», – зазначив Горковенко.

У «Новій пошті» підтвердили, що вирубали дерева, але заявили, що мають усі необхідні дозволи на виконання робіт, зокрема й очищення ділянки під будівництво. У компанії пояснили, що на місці зрубаних дерев буде не летовище, а сортувальний термінал.

«В ДІАМ зареєстровано повідомлення про початок підготовчих робіт. Також маємо лісорубний квиток, виданий компанії-власнику ділянки. Він дозволяє на законних підставах здійснювати заготівлю деревини під час проведення вирубування», – сказали в компанії, додавши, що компенсували в обласний, районний і сільський бюджети за вартість дерев.

Також «Нова пошта» заявила, що підписала договір із Державним агентством лісових ресурсів на висадження нових дерев у Бориспільському районі на площі в 15 гектарів. Компанія має доглядати за насадженнями протягом двох років.


24 листопада в лісовій частині ВДНГ почали вирубувати дерева. Таке вирубування законне та проводиться двічі на рік.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Володимир Горковенко