Україна має отримати 200 мільйонів євро кредиту від Європейського інвестиційного банку на оновлення громадського транспорту в щонайменше 18 містах, повідомляє Кабмін.

На ці кошти мають побудувати й модернізувати трамвайні та тролейбусні ліній у Черкасах, Білій Церкві, Кам’янському, Дніпрі, Львові, Кременчузі та Запоріжжі.

Крім того, мають придбати нові автобуси, тролейбуси, трамваї та вагони метро для таких міст: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса, Чернівці й інші.

Це робитимуть у межах проєкту «Міський громадський транспорт України ІІ». Верховна Рада має ратифікувати цю угоду до кінця 2021 року, а перші контракти на поставку нового транспорту укладуть уже у 2022 році, очікують у Мінфіні.


Проєкт є продовженням проєкту «Міський громадський транспорт України І», який з 2017 року вже реалізується в Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові. У межах цього проєкту купили понад 90 тролейбусів і близько 42 трамвайних вагонів для українських міст.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА