У Києві обвалюють колишній корпус №4 заводу «Арсенал», що розташований на розі вулиці Московської та Кловського узвозу.

У цьому корпусі планують відкрити фудхол від співвласника мережі ресторанів Tarantino Family («Одеса-мама», Murakami, La Fontana) Дмитра Федотенкова.

У суботу, 27 листопада, киянин Сергій Рістенко виклав відео зі свого реєстратора, на якому видно, як пил з будівлі потрапив на дорогу й автівки, що проїжджали повз.

У коментарі The Village Україна Дмитро Федотенков підтвердив, що його команда демонтує частину будівлі. За його словами, будівлю збираються «акуратно» демонтувати протягом чотирьох місяців. Однак, щоб розібрати перекриття, доводиться їх «різати» й обвалювати вниз.

«У межах одного з обвалів вийшла ця неприємна ситуація, яку ви бачили у фейсбуці», – сказав він, запевнивши, що обвал був «контрольований».

За його словами, загрози потрапляння цегли на дорогу немає. Проблемою є лише пил.

«Питання з пилом можна було вирішити. Я попросив [будівельників] зробити так, щоб наступного разу це не виходило за межі паркана», – додав ресторатор.

Утім, ще раніше, 23 листопада, Олександр Довгий, посилаючись на слова очевидців, повідомив, що шматок стіни з цеху пошкодив огорожу й потрапив на проїжджу частину. На фото, яке він виклав, видно пошкоджену огорожу. Уламки конструкції на дорозі він не зафіксував.

За словами Федотенкова, частину будівлі демонтують через те, що вона в аварійному стані.

«Два «вуха» аварійні. «Вухо», яке виходить на Печерську адміністрацію, узагалі розвалюється. Ми робили експертизу», – сказав він.

Він запевнив, що в результаті реконструкції висота будівлі не зміниться й залишиться в межах 34 метрів. Утім, верхні поверхи перебудують, щоб зробити їх більш функціональними для офісних приміщень (3,5 метра замість 6 метрів, як зараз).


Будівельні роботи на цій ділянці почали в жовтні 2021 року. Дмитро Федотенков планує реконструювати будівлю в колишніх межах із невеликою висотністю. У корпусі хочуть запустити комплекс із фермерським ринком і ринком їжі.

Федотенко також є власником будівлі кінотеатру «Зоряний», який він реконструював.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Європейська Солідарність»