Під будівлею МВС на вулиці Академіка Богомольця, 10, влаштують протест. Акція відбудеться 29 листопада о 18:30.

Організатори назвали акцію «Ми звинувачуємо поліцію!» Під час неї в міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського та голови поліції Києва Івана Вигівського вимагатимуть:

  • звільнити та притягнути до відповідальності голову Подільського управління поліції Павла Василенка «за бездіяльність і покривання злочинності»;
  • публічно звітувати за справами щодо нападу на бар «Хвильовий» 26 листопада та попередніми нападами на заклади Подолу;
  • презентувати план відновлення безпеки в Києві й на Подолі, зокрема.

Акцію протесту вирішили організувати після нападу на бар «Хвильовий» 26 листопада. Тоді невідомі побили охоронців бару, зламали меблі та вибили вікна, кинули в приміщення балони зі сльозогінним газом. Це був уже не перший напад на заклад. Попередній стався 6 листопада, коли близько 150 невідомих заблокували роботу бару. Протягом листопада також блокували роботу клубів на Кирилівській і Closer.

Напад на бар «Хвильовий» 26 листопада; Андрій Баштовий для The Village Україна

Організатори протесту під МВС звинувачують у бездіяльності поліцейських Поділського відділку через те, що вони не встановлюють осіб нападників і не притягують їх до відповідальності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: акція протесту проти поліцейського свавілля біля відділку поліції на Подолі, 21 травня, 2021 року; Саша Самусевич