На вулиці Автопаркова, поряд із станцією метро «Бориспільська», будують муніципальний Центр захисту тварин, повідомляє КМДА.

До кінця 2021 року планують завершити три з чотирьох поверхи ветеринарної клініки та перший із трьох поверх карантинного блоку. На ці роботи із бюджету міста виділили 27,5 мільйона гривень.

На наступний рік для продовження будівництва необхідно ще десь 35 мільйонів гривень.


Центр захисту тварин буде частиною комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини». Він передбачає будівництво ветклініки, карантинного блоку, притулків для котів і собак та центру адопції.

У клініці отримати допомогу зможуть як безпритульні коти й собаки, так і тварини, що мають власників. Будівля матиме чотири поверхи й розрахована на те, щоб одночасно там лікували у 55 котів та 108 собак. Карантинний блок на три поверхи призначений для тимчасового утримання домашніх тварин (розрахований на 100 котів і собак). На території центру також облаштують вольєри для понад півтисячі безпритульних собак.

Проєкт будівництва центру затвердили в 2019 році. Завершити його планували ще у 2022 році, але через карантин не це не вистачило коштів. Директорка «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» Наталя Мазур сподівалася, що його добудують у 2023 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА