Уночі на 28 листопада люди в масках прийшли під клуб на Кирилівській, 41. Близько 90-100 учасників акції заблокували входи на територію промзони, де працює клуб. Впритул до других воріт клубу організатори акції залишили припаркований автомобіль.

Відео з камер спостереження клубу 

Ворота на територію клубу адміністрація закрила на прохання поліції за кілька хвилин до початку акції. Ще з вечора перед входом у чергували підрозділи поліції.

Учасники акції простояли під клубом близько двох годин, скандуючи гасла на кшталт «Спорт, здоровʼя, націоналізм». Сутичок з поліцією чи охороною клубу не сталося.

Акція правих під клубом на Кирилівській, 41 закінчилась близько 1:30 – зміг продовжити роботу, відкривши ворота для гостей.

Акція під клубом на Кирилівській, 41 закінчилась близько 1:30

Напередодні про проведення акції на Кирилівській повідомляли у націоналістичних пабліках. Організатори мотивували блокування клубу боротьбою з наркоторгівлею та з «пропагандою ЛГБТ».


Події вночі з 27 на 28 листопада – не перший візит ультраправих на Кирилівську. Аналогічне блокування (за участі меншої кількості учасників) сталося рівно за тиждень до цього, під час святкування другого дня народження ∄. 

27 листопада праворадикали атакували подільський бар «Хвильовий» – розтрощили меблі у дворі, побили вікна та двері у бар, застосували сльозогінний газ проти працівників закладу та відвідувачів. Проти праворадикалів, які влаштували погром, відкрили кримінальне провадження

Фото: Андрій Баштовий для The Village Україна