Компанія Virgin Galactic, якою володіє Річард Бренсон, розіграла два квитки на суборбітальний космічний політ. Їх виграла мешканка Антигуа і Барбуди – острівної країни Карибського моря.

Квитки отримала Кейші Шахаф, їй їх вручив особисто Річард Бренсон.

За умовами конкурсу, переможець може вибрати, з ким полетить у космос. Жінка розповіла, що хоче взяти з собою 17-річну доньку, яка вивчає астрофізику у Великій Британії. За її словами, дівчина мріє працювати в NASA.

Наразі невідомо, коли Шахаф і її дочка відправляться в космос.

Розіграш двох квитків розпочався в липні цього року, а заявки приймали до 1 вересня 2021 року включно.


Virgin Galactic – наразі єдина компанія у світі, яка почала масово продавати квитки на туристичні польоти до космосу. Квитки продають за 450 000 доларів.

Річард Бренсон – засновник корпорації Virgin Group, зокрема, одна з найбільш відомих в останні роки, що розробляє літак для космічного туризму VSS Unity класу SpaceShipTwo. Його статки оцінюються в 5 мільярдів доларів.

11 липня компанія Virgin Galactic здійснила свій перший туристичний космічний політ. На борту був її засновник – британський мільярдер Річард Бренсон. Спочатку він планував летіти в другій половині 2021 року, але після того, як Джефф Безос оголосив, що збирається полетіти 20 липня, то Бренсон вирішив полетіти першим.

У жовтні компанія заявила, що переносить усі польоти на 2022 рік. Основна причина – проблеми з міцністю та витривалістю корабля, через що польоти можуть бути небезпечні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі