На Подолі проведуть «ремонтне кафе», під час якого киян навчать лагодити зламані речі та побутові прилади.

Захід відбудеться у суботу, 4 грудня, з 14:00 до 19:00, у київському хакерспейсі Hacklab на вулиці Новокостянтинівській, 1В.

Організатори просять не брати із собою великі та заскладні прилади, наприклад, мобільний телефон, ноутбук чи пральну машинку: їх можна не встигнути відремонтувати за браком часу. Для ремонту підійдуть згорілий електрочайник, тостер, настільна лампа, стілець. Із собою варто взяти власні інструменти (викрутки, плоскогубці, кусачки), а також чай і печиво.

Фото: Hacklab

Вхід вільний, але потрібно зареєструватися: кількість місць може бути обмежена. Обов’язковим для участі є сертифікат про вакцинацію.

У хакерспейсі Hacklab зустріч називають «колективною вакханалією ремонту речей». Організатори підкреслюють, що ремонтувати речі більш екологічно, ніж їх викидати.


Hacklab – перший в Україні хакерспейс, який почав працювати у 2013 році. Це некомерційна організація, яка об’єднує однодумців для обміну технічними та творчими ідеями й знаннями. Хакерспейси проводять зустрічі у форматі «ремонтного кафе» й в інших країнах, зокрема в Німеччині, Австрії, США, Словенії.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі