У канадській провінції Онтаріо тепер можна замовити канабіс через сервіс Uber Eats, повідомляє CNN.

Для цього треба розмістити замовлення в додатку, а потім забрати його в найближчому магазині-партнері сервісу Tokyo Smoke.

У компанії очікують, що такий дозвіл на продаж марихуани допоможе боротися із підпільним ринком, на який досі припадає 40% продажів. В Uber додали, що працюватимуть над розширенням географії послуги, як тільки законодавство інших країн це дозволить.


 З 2001 року в Канаді можна вживати канабіс у медичних цілях, а з жовтня 2018 року – не тільки в медичних (але до 30 грамів на особу). Тоді почали відкривати спеціалізовані магазини для продажу марихуани, серед яких Tokyo Smoke.

В Україні вживання канабісу не легалізували. У липні 2021 Верховна Рада не підтримала законопроєкт, що передбачав вирощування деяких видів конопель і  дозвіл на вживання канабісу хворим на епілепсію й онкологічні захворювання. Але квітні 2021 року Кабмін дозволив окремі препарати на основі медканабісу. Це «Набілон», який використовують для лікування побічних ефектів хіміотерапії раку (блювота, нейропатичний біль), і «Набіксімолс», який знімає біль і спазми м’язів у разі розсіяного склерозу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі