Депутат Київради Владислав Трубіцин заявив, що книжковий ринок «Петрівка» не будуть зносити заради будівництва ТРЦ.

За його словами, частина ринку, що розташована вздовж залізничних колій, продовжить працювати. ТРЦ планують будувати на протилежному боці, на місці господарського ринку й «Букіністу».

Книжковий ринок розташований по правий бік колії. Фото: вікіпедія

Він додав, що книжковий ринок збираються оновити за кошти девелопера.

«У нас уже готовий проєкт його реконструкції, наразі він проходить усі погодження і з профільними службами, департаментами й самим забудовником», – сказав депутат, який сам також має бізнес на ринку.

Книжковий ринок «Петрівка». Фото: Анна Бобирєва для The Village Україна

Згідно з проєктом, на «Петрівці» з’явиться виставковий і концертний майданчик, на якому будуть проходити виступи та презентації книжок.

Проєкт реконструкції ринку сподіваються представити в першій половині 2022 року.


У 2019 році КМДА дала дозвіл на будівництво ТРЦ на місці книжкового ринку «Петрівка». У 2020 році місцеві підприємці виступили против. Міський голова Віталій Кличко зустрічався з представниками книжкового ринку й заявив, що будівництво ТРЦ на місці ринку «наразі не планується». Він сказав, що торговий центр має бути поряд, а не на місці ринку.

У листопаді 2021 року видання «Новое время» повідомило, що компанія Stadsis AB Вагіфа Алієва почала проєктування ТРЦ на місці «Петрівки». Очікується, що площа нового ТРЦ перевищить площу Respublika Park, який є найбільшим торговим центром в Україні. Водночас забудовник обіцяє розмістити в ТРЦ сучасний книжковий ринок. Окрім цього, там планують відкрити будівельний супермаркет під робочою назвою Building Mall, який конкуруватиме з «Епіцентром».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі