Департамент містобудування і архітектури КМДА дозволив побудувати концерт-хол Roshen на місці Палацу культури імені Корольова, що розташований на вулиці Миколи Василенка, 15.

Ця будівля 1984 року – єдина в Києві, оздоблена вірменським туфом.

У документі вказано, що ця земельна ділянка передана корпорації Roshen «для будівництва закладів культурно-просвітницького обслуговування» та «для будівництва й обслуговування будинку культури».

Відкрити Roshen Concert Hall планують у 2025 році.


У вересні 2020 року кондитерська корпорація Roshen купила Палац культури імені Корольова в Солом’янському районі та планує там побудувати концертний зал «міжнародного класу» Roshen Concert Hall.

3 травня 2021 року визначили переможця конкурсу проєктів концертного залу – перше місце посіло норвезьке архітектурне бюро Snøhetta.

Акустичний зал буде розрахований на 1500 глядачів і повний склад великого симфонічного оркестру. Загалом у концертному залі планують зробити три рівні: партер і два рівні балконів, загальна кількість посадкових місць – 1800. Також на локації буде камерний зал на 400 місць.

У новому концертному залі планують проводити 250 заходів на рік, дві третини з яких виступи оркестрів і хорових колективів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Дмитро Соловйов, «Євросолідарність»