Територію стадіону «Старт» на Лук’янівці почали огороджувати парканом перед реконструкцією, повідомляє Шевченківська райдержадміністрація Києва.

Зазначається, що всі погоджувальні етапи із проєктування реставрації локації завершили. Також уклали договір із генеральною підрядною організацією.

Проєкт із відновлення стадіону «Старт» поділили на два етапи. 

Перший етап включає відновлення стадіону та створення Алеї пам’яті, присвяченої відомим київським футболістам.

Другий етап почнуть у 2022 році. Він передбачає будівництво поряд зі стадіоном окремого спорткомплексу з залами для мініфутболу, баскетболу, волейболу, фітнесу, великого й настільного тенісу, а також створення льодової арени.


Стадіон «Старт» побудували наприкінці 1930-х років як стадіон оборонного заводу №304, він тоді називався «Зеніт». У 1981 році його перейменували на «Старт» на честь футбольної команди, яка 9 серпня 1942 року грала тут проти німецької команди Flakelf у так званому «матчі смерті».

У 2010 році Київрада передала землю під стадіоном для будівництва житлово-офісного комплексу. У лютому 2017 року Вищий господарський суд повернув землю до комунальної власності.

Проєкт реконструкції стадіону «Старт» показали ще у 2020 році. Тоді ж планували почати роботи. Стадіон розташований на вулиці Шолуденка, недалеко від станції метро «Лук’янівська».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Шевченківська райдержадміністрація