До кінця 2022 року мобільні оператори реалізують інтернет-покриття всіх міжнародних автошляхів України, повідомили в Мінцифри.

Крім цього, уже розробляють проєкт забезпечення інтернету на залізничних шляхах.

«До кінця наступного року мобільні оператори забезпечать покриття на всіх автомобільних автошляхах. Водночас ми розуміємо, що є дуже велика потреба забезпечення інтернету й на залізниці. Зараз ми розробляємо проєкт покриття інтернету на залізничних шляхах. Уже є певні розрахунки, певне бачення технології, які мають використовуватися, і, власне, масштаб бюджету для цього проєкту», – заступник міністра цифрової трансформації Олександр Шелест.


У червні 2021 року шведська компанія Ericsson відкрила в Україні перший демонстраційний центр 5G. Він є тестовою лабораторією з обладнанням і розробленнями компанії. Там встановлені й повністю інтегровані основні елементи мереж 4G та 5G, розгорнута автономна мережа 5G.

У серпні Кабінет Міністрів України переніс проведення тендеру на видачу ліцензій на користування 5G. Згідно з розпорядженням, аукціон або конкурс оголосять у лютому 2022 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі