У МОН пропонують відновити очне навчання у всіх школах, де 100% працівників щеплені проти COVID-19, ідеться в листі Міносвіти до керівників департаментів освіти обласних і місцевих адміністрацій.

«На території регіонів, на яких установлений «червоний» рівень епідемічної небезпеки, освітній процес може здійснюватися в закладах дошкільної освіти, спеціальних закладах освіти та в 1–4 класах закладів загальної середньої освіти, а також закладах освіти, усі працівники яких мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації», – нагадали у МОН.

За статистикою Міносвіти, повний цикл вакцинації від COVID-19 пройшли понад 533 тисячі освітян, що становить більш як 82% від їх загальної кількості.

Принаймні однією дозою вакцини щеплено 95,6% працівників шкіл.

Попри це, за даними Міністерства, понад 5 тисяч українських шкіл навчають у дистанційному форматі.

Через це міністр МОН Сергій Шкарлет закликав керівників загальної середньої освіти «не створювали нових перепон».

«Освітній процес у звичному форматі потрібен й учням, і вчителям. Соціалізація, живе спілкування, більш висока швидкість і якість засвоєння навчального матеріалу можливі лише за очного формату», – запевнив він.


Кабінет Міністрів України дозволив початковим школам і дитсадкам працювати у звичному режимі, попри кількість вакцинованого від коронавірусу персоналу.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: «Нова українська школа»