У застосунку «Дія» зʼявилися електронні сертифікати про одужання від COVID-19, розповіла заступниця міністра охорони здоровʼя Марія Карчевич.

Такий сертифікат зможуть отримати ті, хто хворів не більше як 105 днів до моменту запуску документа.

Сертифікат можна згенерувати в додатку на 15-й день з моменту внесення діагнозу до електронної системи здоровʼя. Термін дії документу буде становити 90 днів.

Отримати такий сертифікат можна буде не більше двох разів на рік.

За даними МОЗ, сертифікати про одужання ще проходять останню стадію бета-тестування, але «РБК-Україна» вже оприлюднило скриншот документа. Видання зазначає, що в додатку відображаються два документи – внутрішній і міжнародний (як і у випадку з сертифікатами про вакцинацію).


На початку листопада в МОЗ повідомляли, що цифровий документ про одужання в «Дії» зможуть отримати лише ті, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 після запуску нового сертифікату. 

У застосунку «Дія» вже доступні міжнародний, «жовтий» і «зелений» внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. «Жовтий» можна отримати після однієї дози вакцини, він діє 120 днів. А міжнародний і «зелений» діють 365 днів, їх дають після повного курсу щеплення. Також тестують сертифікати на підставі ПЛР-тестів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Мінцифри