Іспанія дозволила повністю вакцинованим українцям в’їжджати на територію країни, повідомляє міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Повністю вакциновані українці можуть потрапити до Іспанії за два тижні після щеплення другою дозою.

Туристи повинні бути щеплені вакцинами, схваленими ВООЗ або Європейським агентством лікарських засобів (EMA). Серед них – Pfizer (Comirnaty), Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson, Covaxin, Sinopharm і Sinovac (CoronaVac).

До країни можуть потрапити й невакциновані подорожувальники.

Для цього потрібно:

  • мати негативний результат ПЛР-тесту;
  • отримати дозвіл на проживання в країні ЄС, Шенгенського простору, Андоррі, Монако, Ватикані або Сан-Марино;
  • бути медичним співробітником, доглядальником за літніми людьми;
  • бути студентом іспанських навчальних закладів. В’їзд відбувається під час академічного курсу або не раніше ніж за 15 днів до його початку.

Окрім того, усі пасажири, які прибувають до Іспанії повітряним або морським транспортом, зокрема з метою транзиту до інших країн, мають заповнити формуляр санітарного контролю на порталі МОЗ Іспанії.

До 14 листопада включно українці можуть в’їжджати на територію Іспанії без надання довідок про вакцинацію або негативних результатів ПЛР-тестувань. Для цього потрібно заповнити цю ж форму на сайті МОЗ Іспанії.


Раніше про збереження чинних умов в’їзду для українців повідомили Ірландія, Хорватія, Нідерланди, Естонія, Кіпр, Швеція, Австрія й Чехія, Бельгія, Данія, Франція та Словаччина.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі