У Київській області з 13 листопада в громадський транспорт пускатимуть лише за наявності COVID-сертифікатів, повідомляє голова Київської облдержадміністрації Василь Володін.

Це рішення 11 листопада ухвалили на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Коли Київщину тільки ввели до «червоної» зони, роботу транспорту ми не обмежували жодним чином. Але далі відтягувати цей момент уже не було можливості. Саме тому закликаю жителів Київщини, які ще не встигли імунізуватися, нарешті потурбуватися про себе й вакцинуватися», – каже Володін.

Які документи можуть просити:

  • COVID-сертифікат про вакцинацію;
  • негативний результат ПЛР-тесту або експрес-тесту;
  • сертифікат про одужання в «Дії».

Громадський транспорт у межах області та до Києва курсуватиме за звичайним графіком.


Київська область перейшла до «червоної» зони з 30 жовтня.

Також у «червоній» зоні знаходяться Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська, Миколаївська, Львівська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Хмельницька та Чернігівська області.

Місто Київ у «червоній» зоні з 1 листопада. Волинська область перейшла до «червоної» зони з 8 листопада.

Із 21 жовтня в Україні ввели нові правила перевезень між областями (на потягах, автобусах і літаках). Усі пасажири й екіпаж повинні мати сертифікати про вакцинацію або негативний результат тесту на коронавірус.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА