Нідерланди оновили змінили правила в’їзду для українських туристів, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зокрема, з 13 листопада додали нову вимогу: крім сертифіката про вакцинацію, також буде необхідний негативний результат тесту на COVID-19.

Умови в’їзду до країни

З 11 листопада 2021 року Україна належить до переліку «територій дуже високого ризику» (very high-risk area). Для осіб, які в’їжджають на територію ЄС із таких країн, діє заборона на в’їзд до країн союзу. Виняткові категорії існують для  повністю вакцинованих від COVID-19 людей.

Нідерланди визнають усі препарати від коронавірусу, які офіційно використовують в Україні.

Сертифікати про повну вакцинацію, згенеровані в «Дії», можна використовувати для в’їзду в країну. Також потрібно буде подати для огляду такі документи співробітникам прикордонної служби Нідерландів:

Декларацію про вакцинацію мають заповнити всі туристи віком від 12 років, які прибувають з-поза меж Шенгенської зони. Діти віком до 18 років, які подорожують з вакцинованими батьками або законними опікунами, звільняються від цієї вимоги, але повинні показати негативний результат тесту на COVID-19.


9 листопада Рада ЄС виключила Україну з «зеленого» списку країн для в’їзду. Після цього Бельгія заборонила в’їзд до країни навіть для повністю вакцинованих українців.

Кіпр став першою країною ЄС, яка дозволила українцям в’їжджати на територію країни, попри те, що Україну виключили із «зеленого» списку для подорожей Євросоюзу.

Естонія та Хорватія також зберегли відкриті кордони для вакцинованих українців, попри рекомендації ЄС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі