Кіпр став першою країною, яка зберегла можливість в’їзду для українців, попри рекомендації ЄС, повідомляє міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Для в’їзду в країну потрібно пройти повний курс вакцинації (Pfizer-BioNTech, AstraZeneca, Moderna, Johnson & Johnson, Sputnik V, Sinopharm) або надати негативні тести на коронавірус до й після прибуття на Кіпр.

У МЗС України також пояснили, що в ЄС врахували прогрес вакцинації у всьому світі та нещодавно змінили підхід до тимчасових обмежень на туристичні подорожі.

Тепер він рекомендує державам-членам ЄС відкривати кордони для повністю вакцинованих мандрівників, якщо вони здадуть тест під час перетину кордону.

Кожна країна ЄС може самостійно вирішувати, чи дозволяти в’їзд на свою територію, незважаючи на рекомендації Європейського Союзу.


Із 10 червня на Кіпрі відновили роботу нічних клубів, басейнів і дозволили збиратися в ресторанах великим групам – до 350 людей просто неба та 250 у приміщенні.

9 листопада Рада ЄС виключила Україну з «зеленого» списку країн для в’їзду. Після цього Бельгія заборонила в’їзд до країни навіть для повністю вакцинованих українців.

Раніше в Міністерстві закордонних справ запевнили, що тотального закриття кордонів ЄС для українців не буде. Остаточне рішення про дозвіл чи обмеження поїздок громадян України кожна країна союзу ухвалює окремо на національному рівні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі