Іноземні посли ЄС, Британії та Німеччини засудили закриття українського англомовного видання KyivPost і зазначили, що Україна може втратити його «з наслідками».

«Сумно чути про закриття Kyiv Post. Це було перше англомовне джерело для більшості іноземців. Тепер Україна ризикує втратити його з наслідками», – зазначив голова представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас.

Посол Британії в Україні Мелінда Сімонс заявила, що здивована таким раптовим рішенням. За її словами, газета Kyiv Post була прикладом незалежної журналістики впродовж 25 років, а також відігравала важливу роль у підтримці реформ і демократії в Україні.

Також на закриття газети відреагувала Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгаузен, яка заявила, що її «турбує те, що газету закрили, а всю редакцію прибрали».


8 листопада українське англомовне видання KyivPost «тимчасово» закрили. Про закриття редакцію повідомили зранку того ж дня, а також забрали в них доступ до сайту.

На думку журналістів, які вже виступили з колективною заявою, закриттям видання власник вирішив позбутися «незручних, чесних і принципових журналістів».

Kyiv Post – найстаріша англомовна щотижнева газета в Україні. Її в жовтні 1995 року заснував медіамагнат Джед Санден. Щотижневий тираж видання становив близько 7 тисяч екземплярів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Мелінда Сімонс