В Україні набув чинності закон, який збільшує штрафи за вигул собак без повідців і намордників. Також він забороняє роботу пересувних зоопарків.

Згідно зі змінами, за вигул собак без повідців і намордників (крім порід, не внесених до списку небезпечних) або в невідведених для цього місцях можна отримати попередження або штраф від 170 до 340 гривень. Такий штраф можуть виписати за неприбирання власником екскрементів тварини. Для посадових осіб попередження або штраф від 340 до 850 гривень.

Якщо порушення вчиняється повторно протягом року, то штраф для фізичної особи збільшується до 340510 гривень, для посадової до 5101020 гривень.

Якщо порушення супроводжується шкодою здоров’ю людини або його майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень із конфіскацією тварин, посадовим особам від 3400 до 5100 гривень із конфіскацією тварин.

Також місцева влада у сфері захисту тварин може забезпечувати заборону пересувних звіринців, зоопарків, виставок диких тварин та іншої забороненої законом діяльності.


У липні Верховна Рада посилила відповідальність за жорстоке поводження з тваринами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі