Українське англомовне видання KyivPost «тимчасово» закрилося з 8 листопада, ідеться в заяві газети.

«Одного разу ми сподіваємося знову відкрити газету – уже більшу та кращу», – заявив видавець газети Аднан Ківан. Головний редактор видання Браян Боннер заявив, що після видання він подасть у відставку.

Як пише «Бабель», посилаючись на знайомі з ситуацією джерела, про закриття редакції повідомили 8 листопада, тоді ж у журналістів і забрали доступ до сайту.

Заяву від колективу KyivPost оприлюднила одна з журналісток видання – Анна Миронюк. За її словами, ще три тижні тому власник видання – одеський забудовник Аднан Ківан – заявляв, що планує розширити видання та запустити українськомовне медіа.

«Тоді ця новина, а також призначення на керівну посаду людини, пов’язаної з власником, стали несподіванкою для редакції. Ми вбачали ризики в обраному Аднаном Ківаном форматі розширення видання та розцінювали це, як втручання в редакційну політику. Спроба колективу зберегти незалежність Kyiv Post викликала супротив власника», – каже журналістка.

На думку журналістів, закриттям видання власник вирішив позбутися «незручних, чесних і принципових журналістів».

Також за її словами, колектив видання пропонував власнику продати їм видання або передати торговельну марку Kyiv Post, але той відмовився.


Kyiv Post – найстаріша англомовна щотижнева газета в Україні. Її в жовтні 1995 року заснував медіамагнат Джед Санден. Щотижневий тираж видання становив близько 7 тисяч екземплярів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Володимир Петров