На вулиці Джона Маккейна у Печерському районі Києва встановили енергоефективну систему освітлення.

Застарілі ртутні та натрієві світильники замінили на 102 нових світлодіодних.

Кожним світильником або групою світильників диспетчер може управляти окремо: з пульта або спеціального додатку. Можна встановлювати необхідну яскравість, контролювати споживання енергії, швидко реагувати на аварійні ситуації. Крім того, можна запрограмувати режими освітлення за графіком.

Завдяки оновленню системи збільшили термін експлуатації мереж і зменшили витрати на обслуговування, заміну та утилізацію світильників.

Система освітлення на вулиці Маккейна є частиною програми «Розумне місто», яка працює у Києві із 2018 року. Вона дозволяє економити 40-60% електроенергії за рахунок регулювання відповідно до часу доби.


Вулиця Джона Маккейна – вулиця в Печерському районі Києва, що пролягає від Либідської площі до бульвару Лесі Українки. Сучасну назву вона отримала в 2019 році: її перейменували на часть американського сенатора Джона Маккейна, якого називали «другом України». До цього вона носила ім’я Івана Кудрі, керівника київської підпільної групи чекістів. Освітлення на цій вулиці не ремонтували з 2003 року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі