Верховна Рада України на черговому засіданні 4 листопада призначила чотирьох нових міністрів.

Міністр оборони

За призначення Олексія Резнікова проголосували 273 народні депутати.

Серед своїх пріоритетів він відзначив «забезпечення синергії дій». Мовляв, Міноборони, Генштаб і профільний комітет парламенту мають діяти «як складова єдиного організму».

Фото: Олексій Резніков

Також Резніков наголосив на важливості синергії з міжнародними партнерами.

Раніше він очолював Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Міністерка економіки

Юлія Свириденко стала новою міністеркою економіки України. За її призначення проголосували 256 депутатів.

Фото: Юлія Свириденко

У Раді вона розповіла, що планує запуск інституцій, які посилять політику держави. Крім того, Свириденко має на меті перегляд самого підходу до здійснення державних інвестицій.

Ідеться передусім про запуск і роботу Експертно-кредитного агентства, Фонду прямих іноземних інвестицій, Фонду покращення житлових умов, Державного лізингового агентства та Фонду мікроінвестицій для громадян.

За її словами, такі інституції вже ефективно працюють у США та Європі.

Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

Призначення Ірини Верещук підтримали 260 депутатів. Верещук повідомила, що на чолі міністерства продовжить роботу, розпочату монобільшістю.

Фото: Ірина Верещук

Почати вона планує з аудиту виконання міністерством профільних законів. За їх результатами Верещук пообіцяла скорегувати пріоритети, робочі плати та дедлайни.

Окрім того, вона обіцяє забезпечувати належне фінансування для проєктів із реінтеграції та мобілізація фінансових зусиль міжнародних партнерів.

До кінця 2021 року нова міністерка хоче створити Український національний центр розбудови миру для збору доказової бази порушень прав, пов’язаних із тимчасовою окупацією та збройною агресією Росії.

міністр з питань стратегічних галузей промисловості

Павло Рябікін став новим міністром з питань стратегічних галузей промисловості. Це рішення підтримали 237 народних депутатів.

Фото: Павло Рябікін

Основним пріоритетом його відомства він називає підвищення експортного потенціалу оборонно-промислового комплексу.

Також новий міністр каже, що планує започаткувати програму зі спільного виробництва високотехнологічної продукції у співпраці з іноземними партнерами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Юлія Свириденко