За жовтень 2021 року кияни сплатили за паркування 2,288 мільйона гривень, повідомив заступник голови КМДА Костянтин Усов.

Це більше, ніж у попередні місяці. У вересні відповідна сума становила 2,212 мільйона гривень, а у серпні – 1,601 мільйона гривень.

Загальна кількість паркувань проти серпня зросла вдвічі.

Найбільша сума, яку сплатила одна людина за місяць, становить 5355 гривень.

Але водночас збільшилась і кількість штрафів: у жовтні водії сплатили 4,557 мільйона гривень, що в півтора разу більше, ніж у серпні. Рекордсмен за кількістю штрафів отримав 9 постанов за місяць.

Найчастіше кияни платять за паркування через додаток «Київ Цифровий» (2,1 мільйона гривень у жовтні). Також використовують сервіси, як-от: Parking UA, EasyРay, «Приват24», iPay і Portmone.


У липні 2021 року в Києві затвердили нові паркувальні зони та підвищили плату за паркування. З 1 до 16 липня тривав так званий «період лояльності»: інспектори не штрафували, а лише розповідали водіям про нові тарифи та способи оплати. Але з 19 липня почали штрафувати. Таким чином, серпень 2021 року – це перший місяць, коли нова система паркування повноцінно запрацювала, тому статистику ведуть від нього.

Як платити за паркування, скільки це коштує та як не натрапити на «чорних паркувальників», ми пояснювали тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА