У Києві опале листя почали переробляти на добриво за допомогою спеціальних хробаків, повідомляють у КМДА.

Спочатку листя складають, обробляють розчином і ферментують. Тільки потім його переробляють на гумус.

Для цього застосовують технологія виробництва компосту та його перероблення за допомогою вермикультивування.

Для цього також використовують червоних кільцевих хробаків: вони з’їдають органічні відходи та переробляють їх на біогумус, що містить необхідні речовини для насичення ґрунтів.

За даними КМДА, щороку в столиці накопичується близько 100 тисяч кубометрів опалого листя, яке необхідно переробляти. Часто люди його просто спалюють, а не відправляють на утилізацію чи перероблення.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: КМДА