Державна інспекція архітектури та містобудування України (ДІАМ) постановила зупинити будівництво житлового комплексу на території Національного авіаційного університету.

Інспекція провела позапланову перевірку й виявила, зокрема, такі порушення:

  • забудова суперечить Генплану;
  • відсутній розрахунок квартир для викладачів університету, для яких згідно з виданими документами й передбачено будівництво;
  • проєкт не передбачає будівництво спортивного комплексу, хоча в назві об’єкта це вказано: «Будівництво житлових будинків з підземним паркінгом та спортивного комплексу».

Інспектори ДІАМ склали акт за результатами перевірки, винесли припис про зупинення підготовчих і будівельних робіт до усунення порушень.

Якщо порушення не усунуть, ДІАМ має право звернутися до суду.


Держінспекція архітектури та містобудування (ДІАМ) – це новий орган з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду. Її запустили 15 вересня замість Державної будівельно-архітектурної інспекції (ДАБІ).

В останній день перед ліквідацією ДАБІ видала дозвіл на будівництво житлового комплексу на проспекті Космонавта Комарова, 1, на території НАУ. Проєкт передбачає будівництво 14 будинків на 1659 квартир загальною площею 107,3 тисячі м². Генеральним підрядником робіт виступить ТОВ «Атмосфера інжиніринг сістемз», а замовником – сам університет. За словами експерта з питань містобудування Георгія Могильного, це будівництво суперечить Генплану Києва.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі