Київ з 1 листопада переходить до «червоної» зони. У місті будуть діяти обмеження цієї зони, встановлені урядом, а також додаткові, які ввела КМДА. Пояснюємо, що і як працює.

Кафе й ресторани

Заклади харчування можуть працювати на доставку чи на виніс. Відвідування залів можливе лише за умови наявності в 100% працівників і відвідувачів документів про вакцинацію, одужання чи негативного результату тесту.

ТРЦ

Торгово-розважальні центри пускатимуть тільки клієнтів із документами про вакцинацію, одужання або з тестом. Діти до 18 років не зможуть заходити без супроводу дорослих. Персонал також повинен вакцинуватися або зробити тести.

Заклади культури й спортзали

Заклади культури (кінотеатри, театри, музеї), а також спортзали, басейни та фітнес-центри теж можуть працювати для відвідувачів із COVID-документами. Працівникам необхідно мати щеплення або тест. Те саме стосується масових заходів.

Школи й дитсадочки

Хоча в «червоній» зоні школи можуть працювати в офлайн-форматі за умови вакцинації 100% персоналу, КМДА вирішила відправити заклади освіти на дистанційне навчання.

Дитячі садки можуть працювати за умови, якщо всі працівники мають повний курс вакцинації.

Громадський транспорт

Користуватися громадським транспортом, зокрема метро, можна тільки з тестом, COVID-сертифікатом або документом про одужання (це не стосується осіб до 18 років). Перевіряти документи будуть не на вході, а вибірково працівники поліції.

У метрополітені попередили, що пасажирів без COVID-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів штрафуватимуть на 17 тисяч гривень.

Кількість пасажирів у трамваях, тролейбусах, автобусах і маршрутках має не перевищувати кількості, передбаченої технічною характеристикою транспортного засобу.

Масковий режим

Не можна перебувати без масок на територіях лікарень, закладів освіти, у підземних переходах, на зупинках громадського транспорту та на інших територіях загального користування, якщо не можна дотриматися дистанції не менше 1 метра.

Що дозволяється


Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила перевести Київ у «червону» зону карантину з 1 листопада.

Ще раніше КМДА посилила в місті карантин. Повний список обмежень можна подивитися тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі