Конкурсна комісія обрала переможця конкурсу на будівництво нового корпусу Вищого антикорупційного суду.

Переможцями стала команда архітекторів у складі: Олександр Пінчук, Михайло Корсак і В’ячеслав Стецюк.

Архітектори запропонували проєкт будівлі з двох блоків, різних за формою. Верхній блок зі скла та металу, за задумом, символізує реформи й інновації. Нижній блок будівлі оздоблений гранітом, він ідентичний центральному фасаду наявної будівлі. Це має підкреслювати спадкоємність форм і матеріалів.

Переможці конкурсу отримають премію в розмірі 60 тисяч гривень і можливість утілити цей проєкт. Новий корпус мають побудувати на проспекті Перемоги, 41, поряд із старою будівлею.


На початку серпня 2021 року Вищий антикорупційний суд оголосив Всеукраїнський закритий архітектурний конкурс на кращий проєкт нового корпусу на проспекті Перемоги. Конкурс проводили з липня по жовтень 2021 року. Організатором виступила Національна спілка архітекторів України.

Старий корпус Вищого антикорупційного суду

До складу конкурсної комісії входили архітектори Олег Дроздов, Юліан Чаплінський, Іван Юнаков, Олександр Свистунов (головний архітектор Києва), Олександр Чижевський (президент Національної спілки архітекторів), а також представники Антикорурційної ініціативи ЄС і Вищого антикорупційного суду.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Зображення: Вищий антикорупційний суд