У Києві 29 жовтня збирають місцеву комісію з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, повідомляє КМДА.

«Київ – на порозі «червоної» зони: у столиці третій день поспіль показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%», – заявив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Рішення про перехід Києва до «червоної» зони ухвалює Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, але місто вирішило зібрати місцеву комісію, яка має право встановити додаткові обмеження.

У київських лікарнях з COVID-19 перебувають 3334 пацієнти, зокрема 50 дітей. Загалом у важкому стані 2411 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації – 339 хворих, 59 підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих.


Україну з 23 вересня перевели до «жовтої» зони карантину, але частина областей уже в «червоній» зоні, зокрема Херсонська, Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська, Сумська, Рівненська та Миколаївська. Ще сім областей переходять до «червоної» зони з 30 жовтня, це Київська, Львівська, Житомирська, Івано-Франківська, Луганська, Хмельницька та Чернігівська.

Міський голова Віталій Кличко очікував, що рішення про перехід Києва до «червоної» зони ухвалять ще 22 жовтня, але цього досі не відбулося.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА