Процес отримання COVID-сертифікатів у застосунку «Дія» вдосконалять, повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Зокрема, хочуть спростити процедуру генерування документа та додати нові функції. Ось що змінять:

Спростять процедуру отримання сертифіката

Мінцифри планує спростити процес підписання згоди під час запиту на отримання COVID-сертифіката (технологія фото-ID) у мобільному застосунку та на порталі.

Додадуть можливість отримати сертифікат у PDF-форматі із застосунку

Міністерство працює над можливістю отримання сертифікату у форматі PDF-файлу за допомогою мобільного додатку. На сайті «Дія» ця функція вже працює.

Виправлять помилки, внесені медиками

Мінцифри працює над виправленням алгоритму внесення даних лікарями. Це роблять для того, щоб «уникнути людського фактору» під час заповнення картки пацієнта та під час процесу вакцинації.

Крім цього, у «Дії» запустять тестові версії COVID-сертифікатів, які засвідчують одужання від коронавірусу або результат негативного ПЛР-тесту.


Шахраї почали продавати фейковий додаток «Дія», де можна згенерувати COVID-сертифікат, а також інші електронні документи. Застосунок працює лише на операційній системі Android. Файл для встановлення застосунку шахраї надсилають за гроші.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: «Дія»