У курортному місті Моршин, що у Львівській області, у межах експерименту вакцинували вже 74% населення, повідомляє міський голова Моршина Руслан Ільницький, цитує «Укрінформ».

Наразі в місті лише 22 людини хворіють на коронавірус, вісім із них щеплені. Жоден із хворих на COVID-19 не потребує госпіталізації.

За його словами, очікування від масової вакцинації були дещо більшими: у місті сподівалися, що люди взагалі не хворітимуть. Однак завдяки експерименту немає госпіталізованих і смертей від ускладнень.

Крім того, експеримент позитивно вплинув на економіку міста.

«Усе літо в нас були відпочивальники, і зараз санаторії працюють на повну потужність. За вимогами всі працівники санаторіїв вакциновані на 90100%, тому цей експеримент нам суттєво допоміг вийти з економічно-пандемійної кризи. У нас було виконання бюджету у квітні на 50%, тепер 8687%»,  пояснив Ільницький.


У квітні 2021 року в Моршині запустили пілотний проєкт із вакцинації проти COVID-19 більшості дорослого населення в місті. Мета експерименту  перевірити, чи масова вакцинація дозволить створити колективний імунітет до вірусу. Загалом у місті проживає 4239 людей.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: Євген Малолєтка