У Києві 14 жовтня відкрили відразу два пам’ятні знаки на честь українських бійців.

У сквері імені Олександра Кошиця, що на Харківському масиві, відкрили пам’ятний знак воїнам-героям антитерористичної операції, які загинули під час російсько-української війни, повідомляє КМДА.

Пам’ятний знак стане частиною меморіального комплексу, присвяченого захисникам України з Дарницького району. Комплекс, окрім пам’ятника воїнам АТО, включає меморіальну композицію «Пам’яті героїв Євромайдану» (на площі біля Дарницької РДА) та меморіальну дошку дарничанам, що загинули в АТО (на першому поверсі РДА).

У Куренівському парку культури і відпочинку відкрили пам’ятний хрест на честь борців за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, які захищали країну в різні часи, повідомляє АрміяІнформ.

Цей хрест створили ще у 2009 році до 100-річчя від дня народження Степана Бандери, але тоді його не дозволили встановити в Києві.


14 жовтня відзначають День захисників і захисниць України (одночасно зі святами Покрови Пресвятої Богородиці та Днем українського козацтва). Це свято започаткували з 2014 року, тоді воно мало назву День захисника України. З 2015 року воно є неробочим днем. У 2021 році Верховна Рада дала святу сучасну назву.

У Києві на честь свята 14 жовтня 2021 року пройшов марш УПА. 

На Печерську влітку 2021 року встановили меморіал киянам, що загинули в зоні ООС.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: КМДА, АрміяІнформ