У Києві прибрали ще 62 маршрутки, які працювали нелегально, пише заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Костянтин Усов.

Причини – махінації з конкурсною документацією. Їх виявили під час аудиторської перевірки департамент внутрішнього контролю КМДА.

Замість цих маршруток пустять резервний транспорт «Київпастрансу» й інших перевізників.

Загалом розірвали вісім угод про пасажирські перевезення з кількома перевізниками.

У КМДА кажуть, що перевірять усі документи перевізників, які зберігаються в архівах.


11 жовтня 2021 року в Києві прибрали з 20 рейсів 172 маршрутки з підробленими документами.

У 2021 році в Києві ввели нові правила для приватних перевізників. Згідно з ними, водій у маршрутці має бути в уніформі та спілкуватися українською мовою, не вмикати музику в салоні, температура влітку має бути не більше +22°С, а взимку не менше +15°С. Також автобуси мають бути пристосовані для маломобільних пасажирів.

Контролюють дотримання нових стандартів інспектори Комунальної служби перевезень, які почали працювати з 17 вересня. Для перевірки температурного режиму в салонах придбали спеціальні термометри.

Перевізники, чий термін дії договорів із КМДА сплив, підписали нові угоди й працюють за оновленими стандартами. Іншим КМДА запропонувала підписати додаткові угоди, щоб теж перейти на нові правила. Частина перевізників погодилися. Решта продовжують працювати за старими правилами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка: КМДА