Міністерство охорони здоров’я пропонує почати осінні канікули з 18 жовтня, а не з 25-го, як було заплановано.

Таку пропозицію підтримала Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Тепер Міністерство освіти і науки має звернутися з цим питанням до обласних держадміністрацій і КМДА.

«Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян і кількості не обов’язкових соціальних контактів», – пояснив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.


Україна з 23 вересня перебуває в «жовтій» зоні карантину (але Херсонська область переходить у «червону» зону з 15 жовтня). Середня та старша школа в «жовтій» зоні можуть працювати в офлайн-режимі, якщо не менше 80% працівників закладу мають документ про вакцинацію чи одужання від COVID-19.

Якщо в закладі освіти менше 80% працівників мають такі документи, то навчання має продовжуватися в дистанційному режимі. 

Початкова школа (1–4 класи), дитячі садочки та спеціальні заклади освіти зможуть працювати в очному режимі за будь-якого рівня карантинних обмежень («жовтого» або навіть «червоного») незалежно від рівня вакцинації працівників.

Працівники шкіл та інших закладів освіти включені до переліку професій, представники яких мають бути обов’язково вакциновані проти COVID-19 для продовження роботи. Якщо до листопада вони не матимуть щеплення проти COVID-19, то будуть відсторонені від роботи на період карантину без збереження зарплати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі