На Бессарабській площі почали змінювати схему організації дорожнього руху, повідомляють у КМДА.

Зміни проводять на вулиці Басейній і Крутому узвозі. Наразі там наносять нову розмітку, встановлюють і замінюють дорожні знаки, влаштовують паркувальні кишені та двосторонню велосипедну доріжку на ділянці між бульваром Лесі Українки та Хрещатиком.

У КМДА зазначають, що «площа із постійно перевантаженого транспортного вузла нарешті перетвориться на більш зручний і комфортний простір усіх учасників руху».

Довжина велосипедної доріжки становитиме 1,5 кілометра. Вона проходитиме тротуарною зоною та проїжджою частиною вулиці Басейної. Для безпеки та зручності велосипедистів велосмугу відокремлюють пластиковим бортом від зони паркування автомобілів. 

Також облаштували новий пішохідний перехід через Крутий узвіз на Бессарабську площу. «Раніше пішоходи мусили переходити чотири смуги руху. Тепер – дві», – додають у КМДА.


Ідеєю для змін Бессарабської площі став проєкт школи-воркшопу «Трансформація Бессарабської площі». Активісти й експерти з транспортного планування запропонували зручніші варіанти організації простору.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: КМДА