Київська міська рада виділила гроші на реконструкцію кінотеатру «Київська Русь».

Депутати внесли зміни до міської цільової програми «Столична культура: 2019–2021 роки», перерозподіливши кошти. Зокрема, виключили з програми частину заходів, які не вдалося реалізувати через пандемію коронавірусу, пояснив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

За його словами, кошти підуть на розвиток закладів культури та парків і на реконструкцію будівлі кінотеатру «Київська Русь». Скільки саме коштів виділили на реконструкцію кінотеатру й чи цього достатньо, чиновник не уточнив.


«Київська Русь» – найбільший український комунальний кінотеатр, належить до мережі муніципальних кінотеатрів «Київкінофільм». Розташований на вулиці Січових Стрільців, 93, поряд зі станцією метро «Лук’янівська». Був відкритий у 1982 році до святкування 1500-річчя Києва. Наразі в кінотеатрі дві зали – велика (1192 місця) і мала (176 місць).

КП «Київкінофільм» ще наприкінці 2020 року підготувало проєкт реконструкції кінотеатру «Київська Русь». Відповідно до проєкту, у будівлі хочуть створити артпростір, три кінозали, сцену, яка підходить для концертів і вистав, й облаштувати терасу на даху. Ми детально розповідали, яким має стати кінотеатр «Київська Русь» після оновлення. Реалізацію проєкту не починали через брак коштів.

Водночас КМДА подавала понад 20 інфраструктурних проєктів для можливої реалізації в межах програми «Велике будівництво» у 2022 році. Серед них була реконструкція кінотеатру «Київська Русь» на Лук’янівці.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка«Ізобуд»