Мережа кінотеатрів «Планета кіно» змінює режим роботи в «жовтій» зоні карантину.

Із понеділка, 27 вересня, у кінотеатрах обмежили заповненість залів: заблокували 30% місць. Через що два ряди залишають один вільний для безпечної дистанції між глядачами. Документи у відвідувачів не перевіряють.

«Розсадження відбуватиметься за новими правилами, і, якщо будуть зміни, попередимо тебе завчасно. Є кілька виключень: на завчасно розкуплених сеансах заповненість дещо вища, проте ми заблокували непродані місця», – ідеться в повідомленні.

Раніше в компанії вирішили не застосовувати обмеження щодо місць.

У «Планеті кіно» вакцинували співробітників і просили до сеансу заповнити форму для підтвердження наявності: сертифікату про повну вакцинацію, введення 1-ї дози вакцини, довідки про одужання від COVID-19, ПЛР-тесту, експрес-тесту або довідки про наявність антитіл до COVID-19.


З 23 вересня Україна перейшла до обмежень «жовтої» зони карантину. Вони передбачають, що кінотеатри (як й інші заклади культури) можуть працювати з обмеженням кількості місць: 2/3 за схемою розміщення два заповнені ряди – один порожній або 50% за розміщення в шаховому порядку. Кінотеатри можуть уникнути цих обмежень, якщо вакцинують 80% співробітників і вирішать працювати тільки для тих клієнтів, що отримали щонайменше одне щеплення проти COVID-19 або мають негативний результат тесту на коронавірус.

Більшість кінотеатрів у Києві в умовах «жовтої» зони вже працюють з обмеженням кількості місць. Водночас мережа «Сінема Сіті» досі продає квитки на всі місця без обмежень. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі