Земельну ділянку в нижньом каскаді Совських ставків, що в Голосіївському районі, повернули у власність територіальної громади міста Києва, повідомляють у Київській міській прокуратурі.

Це ділянка площею 19 гектарів і вартістю близько 614 мільйонів гривень.

У  прокуратурі кажуть, що вони вже внесли відомості про припинення права оренди ТОВ «Господарник» у Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.


Совські ставки розташовані між вулицею Брожка та проспектом Лобановського. Вони складаються з двох груп – нижніх і верхніх. Ці ставки об’єднують 17 водойм і більш як 11 гектарів землі.

У 2018 році Київрада уклала договір оренди з ТОВ «Господарник», за яким ділянку мали забудувати протягом трьох років із моменту укладення договору.

У 2019 році суд заборонив забудову Совських ставків. Міська прокуратура звернулася до суду через порушення чинного законодавства й умов договору.

У червні 2021 року активісти представили концепцію парку на Совських ставках, яка не передбачає забудови. Там пропонують спорудити прогулянкові доріжки, спортивні та дитячі майданчики, місця для вигулу собак, а також пірси для риболовлі.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка й фото: Совські ставки, нижній каскад