Дві третини українських школярів обрали би навчання в шкільних класах, якби мали вибір, ідеться в дослідженні Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

Ось результати опитування:

  • 65% – за навчання в класах
  • 21% – за змішану форму
  • 11% – за дистанційку
  • 1% – за припинення навчання

Більша частина респондентів вказала, що рівень викладання на онлайн-уроках нижчий, ніж на заняттях у шкільних кабінетах.

Рівень задоволення від дистанційного навчання дітьми. Фото: КМІС

Попри це, найвагомішим бар’єром для повернення до навчання в класах стали незручності, пов’язані з ранніми підйомами та дорогою до школи. Цей варіант обрали 36% українських школярів.

Найвагоміші бар’єри для переходу до традиційного формату навчання. Фото: КМІС

Також у школярів запитали їхнє ставлення до вакцинації: 22% опитуваних хочуть вакцинуватися, але лише 2% із них вакцинуються або вже вакцинувалися.


Дослідники Інституту проводили опитування методом особистих інтерв’ю з 15 по 27 серпня 2021 року. Під час дослідження вони опитали 1022 респондентів, що мешкають у 78 населених пунктах України.

Дослідження проводили в межах проєкту, що фінансується Національним агентством академічних обмінів Польщі (NAWA), тож дослідники паралельно проводили аналогічне опитування в Польщі. За його результатами виявилося, що за більшістю критеріїв дистанційне навчання більш доступне для польських учнів.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі