Латвія внесела Україну до списку держав, які становлять «серйозний ризик» для здоров'я населення, та змінила правила в'їзду, повідомляє посольство України у Латвії.

Причина – зростання кількості хворих на коронавірус в Україні: протягом 14 днів показник захворюваності перевищував 75 на 100 тисяч населення.

З 18 вересня 2021 року без поважної причини, у тому числі з туристичною метою, до Латвії можуть в'їжджати лише ті громадяни, які мають:

  • COVID-сертифікати країн-членів ЄС ЄЕП, Швейцарії та Великої Британії,
  • COVID-сертифікати у мобільному додатку «Дія» з QR-кодом для їх перевірки.

За наявності сертифіката скасовується 10-денна самоізоляція та особа звільняється від тестування на COVID-19 перед та після прибуття до Латвії.

Перед в'їздом у країну необхідно заповнити анкети на сайті covidpass.lv – не раніше, ніж за два дні до приїзду.

Без COVID-сертифіката в Латвію можуть в'їжджати лише водії та члени екіпажів вантажівок, члени сімей громадян ЄС/ЄЕС/Швейцарії, студенти очної форми навчання та студенти по обміну, дипломати, особи, які їдуть на лікування, спортсмени, які їдуть на міжнародні змагання, авіапасажири під час транзитного перетину Латвії тощо.

Вони повинні мати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус, зданого не пізніше, ніж за 72 години до перетину кордону, або антиген-тесту, зданого не пізніше, ніж за 48 годин до перетину кордону, зробити повторний тест по прибуттю в Латвію і відбути 10-денну самоізоляцію.


Станом на 18 вересня у 10 регіонах України перевищені показники госпіталізацій хворих на коронавірус і лише у трьох регіонах не перевищений рівень захворюваності.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі