Будівництво Меморіалу Героїв Небесної Сотні заблокували через слідство у «справах Майдану», пише «Укрінформ», посилаючись на слова директора музею Революції Гідності Ігоря Пошивайло.

Земельна ділянка, призначена для Меморіалу, арештована на невизначений термін. Однак проєкт не вийде законсервувати – у музеї мають до кінця 2021-го відзвітувати за 111,5 мільйонів авансу.

За його словами, проєкт споруди вже готовий та пройшов експертизу. Для будівництва знайшли підрядника і заплатили йому 80 мільйонів з державного авансу.

«Це теж може бути підставою для нових кримінальних проваджень і маніпуляцій – що минуло три роки, а музей не прозвітував за 111,5 млн грн. Проте всі ці кошти чітко розписані по статтях, проведено інвентаризацію, вони всі є», – каже Пошивайло.

Наразі Мінкульт разом з Українським інститутом національної пам’яті створили робочу групу для вирішення цього питання.

Також він зауважив, що з реалізацією проєкту Музею Революції Гідності «усе чіткіше». Уже до кінця 2022-го планують отримати від німецької компанії Kleihues + Kleihues чорнові варіанти проєкту. Закінчити будівництво Музею хочуть до 2026 року.


4 липня 2018 року директор Музею Революції Гідності отримав припис про заборону будівництва від департаменту спецрозслідувань Генпрокуратури.

У листопаді 2020 року правоохоронці провели обшуки у Музеї Революції Гідності та в помешканні керівника музею Ігоря Пошивайла. У поліції заявили, що під час досудового розслідування справи слідчі з'ясували, що аванс у 111 млн грн на будівництво Меморіального комплексу генпідрядник отримав наприкінці 2018 року, а будівництво так і не почалося.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

обкладинка і фото: MuseumRevolutionDignity