«Муніципальна варта» Києва почала патрулювати Контрактову площу, повідомляють у громадському формуванні.

Локацію патрулюватимуть через те, що «значна кількість правопорушень відбувається у вечірній час на Контрактовій площі».

«Бійки, крадіжки, грабіжки вже стали звичним явищем для Подолу. Тому, окрім патрулювання Хрещатика та прилеглих вулиць, нас тепер можна зустріти й на Контрактовій площі», – ідеться в повідомленні.

Перше патрулювання відбулося в суботу, 11 вересня.


Що таке громадське формування «Муніципальна варта» та чим воно відрізняється від комунального підприємства «Муніципальна охорона», пояснює «Громадське».

За інформацією видання, у 2017 році при КМДА створили КП «Муніципальна охорона». За словами міського голови Віталія Кличка, така ініціатива допомагає створити робочі місця для ветеранів війни на Донбасі.

Станом на липень 2021 року до комунального підприємства входять 486 людей, із них близько 440 охоронці. Відповідно до статуту підприємства, його основна мета – охорона майна територіальної громади Києва, юридичних і фізичних осіб, а також інша діяльність, спрямована на одержання прибутку.

Громадське формування «Муніципальна варта» створили на базі Київської міської спілки ветеранів АТО. Його члени можуть патрулювати вулиці Києва, проте разом із поліцією. Крім цього, вони можуть надавати невідкладну допомогу потерпілим, брати участь у рятуванні людей, майна, а також підтримувати громадський порядок. У складі «Муніципальної варти» – 992 людини. 

У червні 2021 року Служба безпеки України провела обшуки на одній із баз «Муніципальної варти». В СБУ повідомили, що члени формування облаштували незаконний стрілецький полігон на території колишнього дитячого табору в Дарницькому районі Києва. Також під час обшуків вилучили незареєстровану вогнепальну зброю.

У «Муніципальній варті» зазначили, що вся вилучена стрілецька зброя зареєстрована, а територію табору вони планують облаштувати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка та фото: Муніципальна варта Києва