Apple, згідно з судовим приписом, повинна дозволити розробникам мобільних додатків перенаправляти користувачів на альтернативні платіжні системи для оплати в App Store, повідомляє The Wall Street Journal.

Apple стягує 30% комісії з кожної оплати. Суд дійшов до висновку, що подібна практика Apple є неконкурентною і завдає шкоди користувачам, позбавляючи їх можливості платити за послуги нижчу ціну, і заборонила Apple цю практику. Проте суд відмовився називати Apple монополістом.

Суд розглядав справу за позовом Epic Games, яка звинуватила Apple в тому, що компанія незаконно користується своїм монопольним становищем і обмежує конкуренцію. Позивач вимагав змусити Apple скасувати комісію. Суд відмовив у повному задоволенні вимог.

В Apple заявили, що в цілому задоволені рішенням суду, адже той підтвердив що App Store не порушує антимонопольне законодавство, а тим самим користувачі продукції компанії зможуть й надалі завантажувати додатки лише одним способом.

Проте рішення суду обмежить Apple важливе джерело доходу. Акції компанії подешевшали на 3,5% після рішення суду, що скоротило її капіталізацію майже на 85 мільярдів доларів.


Компанія Apple проведе першу осінню презентацію нової техніки 14 вересня. Очікується, що на ній представлять iPhone 13, 13 Pro та 13 Pro Max.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі