Компанія Bolt протягом вересня 2021 року буде безкоштовно навчати, як безпечно керувати елекстросамокатами.

Ініціативу запускають у Києві, Львові, Дніпрі й Одесі. Правила безпечного та комфортного пересування на цьому мікротранспорті будуть пояснювати користувачам підготовлені інструктори.

Коли будуть навчати

Протягом вересня у вихідні, з 12:00 до 17:00.

Де будуть навчати

У Києві:

Парки Позняки, Наводницький, Голосіївський, імені Тараса Шевченка, Івана Котляревського, Олеся Гончара, Марії Заньковецької, Київського політехнічного інституту, біля озера Тельбін і затоки Берковщина, а також Поштова й Троїцька площі, Андріївський узвіз, Пейзажна алея, Володимирська гірка, алея вздовж вул. Нижній Вал до Рибальського мосту, Павловський сквер, Русанівська та Грецька набережні.

У Львові:

Парки імені Івана Виговського, Івана Франка та 700-річчя Львова, сквери Іоанна Павла II та Святого Юра, площа Міцкевича та Галицька площа.

У Дніпрі:

Парки Прибережний сквер, Севастопольський, імені Юрія Гагаріна та Лазаря Глоби, набережна.

В Одесі:

Парки Олександрівський, Пале-Рояль, Грецький, Стамбульський, імені Тараса Шевченка, бульвар Жванецького, пляж Аркадія та пірс Ланжерон.

У разі успішного навчання користувачі отримають знижку до 25% на першу поїздку. Інструкторів у локаціях можна буде впізнати за яскравою уніформою.


В Україні статус елестросамокатів та іншого легкого персонального транспорту не визначений, правила дорожнього руху на них формально не розповсюджуються, що викликає труднощі для поліції під час реєстрації ДТП. Ми детально пояснювали це в матеріалі.

Кабінет міністрів займається розробленням правил дорожнього руху для легкого персонального транспорту. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Bolt