Реставрацію костелу Святого Миколая після пожежі контролюватиме робоча група, повідомив засновник Rozetka Владислав Чечоткін.

До неї входитимуть представники ГО та бізнесів, список яких оприлюднять згодом.

Завдання робочої групи – контролювати ремонтні роботи, підрядників, витрачені кошти, а також інформувати українців про хід реставрації. 

Також Владислав Чечоткін зазначив, що результати детальної експертної оцінки стану конструкцій костелу будуть готові на початку жовтня 2021 року. Після цього зможуть розпочати ремонтні роботи.


У ніч проти 4 вересня в костелі Святого Миколая трапилася пожежа, яку загасили о 23:25. Загоряння сталося між першим і другим поверхами. Вогнем частково пошкоджено орган і внутрішнє оздоблення костелу.

Джерело: ДСНС України

Міністр культури Олександр Ткаченко завив, що вже незабаром розпочнуться протиаварійні роботи. В МВС повідомили, що причиною загоряння стало коротке замикання.

Також керівник Мінкульту надав реквізити Національного будинку органної та камерної музики, за якими можна долучитися до збору коштів.

У понеділок, 6 вересня, з’явилася інформація, що представники українського бізнесу зібрали вже понад 25 мільйонів гривень для відновлення костелу.

У Мінкульті зазначили, що за попередньою оцінкою фахівців на реставрацію костелу знадобиться не менше 75 мільйонів гривень.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Konstantin Brizhnichenko; Wikimedia Commons