Апарат Ради національної безпеки й оборони повернув собі понад 1,5 гектара землі біля виходу з метро Сирець, повідомляє «Наші гроші».

Рішення виніс Окружний адмінсуд міста Києва 31 серпня. Ним він визнав протиправним і скасував розпорядження КМДА від 5 травня 2019 року щодо припинення права РНБО на цю ділянку.

Ще в жовтні 2009 року апарату РНБО України надали в постійне користування для будівництва багатоквартирних житлових будинків із підземними паркінгами ділянку на вулиці Щусєва. Тоді ж ділянці змінили цільове призначення з території зелених насаджень загального користування на територію багатоповерхової житлової забудови.

У 2019 році КМДА за результатами обстеження земель ухвалила розпорядження, яким припинила РНБО право постійного користування ділянкою з огляду на те, що вона не нею не користується.

Апарат РНБО звернувся до суду, який розглядав справу два роки. У підсумку суд дійшов висновку про суттєве порушення чиновниками КМДА правил і процедур під час ухвалення рішення й повернув ділянку РНБО.


26 серпня Державна будівельно-архітектурна інспекція видала дозвіл на будівництво багатофункціонального комплексу поблизу станції «Іподром».

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі